Welkom op de officiƫle website van Janica Draisma

Janica Draisma is fotografe, filmmaker en scenarioschrijver. Ze heeft haar studio in Amsterdam waar ze ook haar productiebedrijf Draft Foundation runt.

Janica werd geboren in Harare, Zimbabwe en groeide op in Zambia, waarna zij naar Nederland kwam. Zij studeerde schilderen, audiovisueel en scenarioschrijven, maar ook verschillende bewegingsvormen en klassieke zang, waardoor zij diverse disciplines beheerst.

In haar werk geeft Janica uitdrukking aan haar ervaring met en interesse in diverse culturen, waardoor het een internationale uitstraling heeft. Zij studeerde en werkte behalve in Amsterdam ook in steden als Parijs, Rome, Lissabon en Tokio.

Hoe manifesteren we onze identiteit, welke strategieƫn ontwikkelen we om te overleven, hoe veranderen of transformeren we en hoe voeren we een dialoog met elkaar en met de wereld, zijn onderwerpen waar Janica zich mee bezig houdt in haar werk. Uiteindelijk gaat het allemaal om communicatie en dialoog.

Janica bezit de kwaliteit om haar onderwerpen te ontsluieren en een innerlijke wereld zichtbaar te maken, waarbij ze de toeschouwer ontroert en stimuleert om anders of op een nieuwe manier naar de dingen te kijken.