Multimedia / Muziektheater / Opera

Vanwege haar multidisciplinaire achtergrond realiseert Janica ook projecten waarin film, muziek en beweging samenkomen, waarbij met name opera regie haar interesse heeft omdat zij binnen dit medium haar verschillende talenten en visies kan verenigen.

Selectie voorstellingen

Romance met contrabas / Romance with double bass (scenario, regie, montage, productie, hoofdrol)

Poëtische voorstelling, waarin klassieke en hedendaagse muziek op een theatrale manier verweven is met een film, waarbij een kort verhaal van Anton Tsjechov over de ontmoeting tussen een bassist en een prinses het uitgangspunt vormt. De muziek bij de film wordt live uitgevoerd en omvat composities van Rachmaninov, Glinka, Tschaikovski, Gubaidulina, Kagel en Piazzolla. Ontwikkeld in samenwerking met Quirijn van Regteren Altena.

Deze grote zaal productie werd in 2009 vertoond in het Muziekgebouw aan ’t IJ te Amsterdam en tijdens het Nederlands Film Festival in de Stadsschouwburg te Utrecht.

Coproductie met Muziekgebouw aan ’t IJ.

La Terra e la Morte /De aarde en de dood (concept, choreografie, regie, camera)

Een work-in-progress voorstelling met dans, film en live muziek met een serie gedichten als uitgangspunt en waarbij het bewegingsmateriaal werd ontwikkeld in samenwerking met Albert Jan van der Stel met gebruik van het computer programma ‘LifeForms’. Gesubsidieerd door Nederlands Fonds voor de Podiumkunsten.

Venus & Adonis (concept, regie, zang en dansrol)

Kleinschalige multimedia opera naar John Blow, met film, live muziek en dans, waarbij de acteurs en zangers zowel in de film als op het podium een rol spelen.

De voorstelling werd in 1996 vertoond op het Springdance Festival te Utrecht en werd gesubsidieerd door Nederlands Fonds voor de Podiumkunsten.

Ander

Diverse (solo) performances zoals Duel, Silent stroll on desk, fleur de chair in galeries en kunstenaarslocaties.