Korte fictie

De korte fictiefilms van Janica drukken een persoonlijk universum uit met een sterke, visuele beeldtaal, waarbij het verhaal vaak zonder dialogen verteld wordt.

De films worden wereldwijd vertoond op festivals en televisie, in musea en galeries. Ze maken deel uit van de collectie van de Cinemathèque de la Danse in Parijs en van het Nederlands Film Museum (Eye Film Institute) in Amsterdam.

Selectie films

The sound of drumming (scenario en regie)

Poëtische film zonder dialogen, over een vrouw die in een visfabriek werkt. Gemaakt voor de serie Novellen van de NPS Televisie. Met onder andere Johanna ter Steege, Freerk Bos en Pape Assane Sow.

Screen-Play for Three (scenario en regie)

Een surrealistische film geïnspireerd op La femme et son ombre van Paul Claudel, Tokio 1922. De film werd ontwikkeld bij DasArts onder leiding van Ritsaert ten Cate.

Fenceless in Grace (scenario en regie)

Associatieve film, die zich afspeelt op een ondefinieerbaar terrein, waar de bewoners ontheemd zijn en onderlinge relaties verwrongen. De film werd gedraaid op een voormalige legerbasis in Duitsland en werd ontwikkeld bij DasArts onder leiding van Ritsaert ten Cate.